środa, 22 kwietnia 2015

Zielone pancakes

     Idealne pancakes! Słodkie, kremowe, ze szpinakiem którego w smaku nie czuć, a dzięki niemu są zdrowe i mają piękny zielony kolor :)


250 g mascarpone
50 g świeżego szpinaku
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
3-4 lekko zaokrąglone łyżki cukru
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
1 szklanka mleka

Szpinak rozdrobnić w blenderze. Do miski wyłożyć mascarpone, rozdrobniony szpinak, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, mleko i jajka, krótko zmiksować. Smażyć na małym ogniu z obu stron. Podawać ze świeżymi owocami. 

4 komentarze:

  1. Nigdy nie pomyślałam o tym, żeby dodać szpinaku do placuszków. Muszę kupić nowe opakowanie szpinaku, bo poprzednie zużyłam do koktajli i zrobię twoje pancakes:)

    OdpowiedzUsuń
  2. o mamo! ale kolor :) ja za szpinakiem tak nie bardzo ale wyglądają bosko!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie piękne wyszły, takie równiutkie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaki kolor genialny! Fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń