poniedziałek, 11 lutego 2013

Zupa cebulowa gotowana od serca

     Mój autorski przepis na przygotowanie zupy z wykorzystaniem Zupy cebulowej z linii WINIARY POMYSŁ NA...



Zupa:
1 opakowanie Francuskiej zapiekanej zupy cebulowej WINIARY
1 l zimnej wody
2 średniej wielkości ziemniaki
4 łyżki śmietanki 18%
1/2 czerwonej papryki
1 pęczek szczypiorku

Do garnka z zimną wodą wsypać zawartość większej saszetki Francuskiej zapiekanej zupy cebulowej WINIARY, dobrze wymieszać, zagotować. Wsypać zawartość mniejszej saszetki zupy cebulowej, wymieszać. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do zupy, gotować wszystko razem jeszcze ok. 20 minut. Zmiksować blenderem na gładki krem. Dolać śmietankę, wymieszać.
Paprykę pokroić w drobną kostkę, udusić do miękkości na małej patelni. Szczypiorek drobno pokroić. Zupę podawać posypaną papryką i szczypiorkiem.

Grzanki:
4 kromki bułki
2 serki topione śmietankowe
papryka czerwona w proszku

Z bułek wyciąć foremką kształt serca, posmarować serkiem topionym. W kartce papieru wyciąć małe serce, przystawić do bułki i sypiąc paprykę utworzyć wzór małego serduszka. Ułożyć na patelni wysmarowanej masłem, zrobić grzanki.

  

3 komentarze:

  1. Wow ! Okazuje się, że zupa z torebki może być nie tylko apetyczna, ale i pięknie podana :) Super, bardzo mi się podoba Twój pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o rany! jak cudnie podana! :) będzie pasować nawet na Walentynki! :) Pozdrawiam :) p.s. ostatnio non stop się zajadam daktylami w czekoladzie! :) A.

    OdpowiedzUsuń
  3. A dziękuję, czasem chyba będę publikować coś nie koniecznie słodkiego.

    OdpowiedzUsuń